Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια-Εκκενώνεται το Μαρμάρι

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου, ώρα 00:30 περίπου, στον Φυγιά Καρύστου στην Εύβοια. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών και πριν από λίγη ώρα και το Μαρμάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα αεροπλάνα από τους ανέμους

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύονται να πετάξουν τα αεροπλάνα. Ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και παρακάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν προς τις κατευθύνσεις που υποδεικνύει το μήνυμα του 112.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασαν οι κάτοικοι στην περιοχή λόγω των πυκνών καπνών.

Εικόνα από τη πυρκαγιά στις 04.30 π.μ. στην περιοχή Μαρμάρι

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Ενισχύσεις έχουν φτάσει στο σημείο από Αλιβέρι και Χαλκίδα, ενώ επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Πηγή: in.gr

Advertisements