Αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας με την Πυροσβεστική να έχει ειδοποιηθεί για πύρινο μέτωπο στις Αδάμες και στις παρυφές του Κρυονερίου.

Η μια αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ των Αδάμων και του Αεροδρομίου στο Τατόι, και η δεύτερη που προκαλεί και μεγαλύτερη ανυσηχία, εκδηλώθηκε κοντά στο Κρυονέρι και κατευθύνεται προς τη Δροσοπηγή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα από την περιοχή, ενώ έχουν «σηκωθεί» εναέρια πτητικά μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Μήνυμα εστάλη από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς την Εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Επιπλέον, μήνυμα από τον 112 εστάλη και στους κατοίκους του Κρυνερίου, με εντολή να κλείσουν καμινάδες, παράθρα και πόρτες. Παράλληλα, ο Δήμος Διονύσου με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους της περιοχής και να παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη ειδοποίηση εκκένωσης.

Πηγή: ΣΚΑΪ sputniknews

Advertisements