Αναβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s

Η νέα αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο είναι Ba3 από B1 και αφορά στην ισχύ των θεσμών καθώς και στις συνεχείς μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ανάπτυξη .  Ακόμη, θετικές, αξιολογεί ο οίκος τις προσδοκίες για την ελληνική οικονομία στα επόμενα χρόνια παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο οίκος τονίζει ότι: « Η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, σε συνδυασμό με τα πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι αναπτυξιακές προοπτικές, σε συνδυασμό με επιστροφή σε νουνεχή δημοσιονομική στάση, θα οδηγήσει σταδιακά σε ανατροπή της τρέχουσας ανοδικής τάσης του χρέους. Η Ελλάδα επωφελείται από πολύ ευνοϊκή δομή χρέους»

Συνεχίζει, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές αλλαγές που επέτρεψαν την αναβάθμιση: «Η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και του ασφαλιστικού έχουν θετικές επιπτώσεις στην συμμόρφωση με τα φορολογικά βάρη και στην αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης, συμβάλλοντας σε βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Advertisements