Αναίτια προσαγωγή φοιτητή σήμερα το πρωί στο 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης

Σήμερα το πρωί 23/10 εντελώς αναίτια, προσήχθη φοιτητής από δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ στη περιοχή της Πετρούπολης, έξω από το 5ο ΓΕΛ.

Η προσαγωγή είχε ως επιχείρημα την “ύποπτη συμπεριφορά” του φοιτητή, ενώ όπως φέρουν οι μαρτυρίες δεν έλειψαν απειλές από μεριάς των αστυνομικών δυνάμεων, για εκκίνηση διαδικασίας δίωξης από τον εισαγγελέα. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο αστυνομικών όταν απηύθυνε το λόγο στον νεαρό του είπε πως τα κείμενα που μοίραζε (αποφάσεις του φοιτητικού του συλλόγου) αποτελούνε αφορμή για να εκκινηθεί διαδικασία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες οξυμένης κατασταλτικής πολιτικής. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανήκουστη σύλληψη 14χρονου μαθητή (7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου) στις 15/10 και η κράτηση του στη κεντρική υπηρεσία της αστυνομίας (ΓΑΔΑ) για 4 ημέρες, χωρίς να του επιτραπεί επικοινωνία με τους γονείς του.

Δεν είναι λίγα πλέον τα περιστατικά βίας που δέχονται οι μαθητές και οι φοιτητές εδώ και αρκετούς μήνες. Οι διώξεις, οι αναίτιες συλλήψεις, οι κλήσεις στη ΓΑΔΑ, η υπογραφή δηλώσεων “μεταμέλειας” μέχρι και η φυσική βία με χημικά δηλώνουν μια ξεκάθαρη στάση της Υπουργού Νίκη Κεραμέως. απέναντι στη νεολαία.

Ο φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν προβληματίσει τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αγκαλιάζουν τους μαθητές τους και στέκονται δίπλα τους

Advertisements