Αλλαγή των μηνών στην στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς

Στους 12 μήνες θα αυξηθεί η θητεία στον στρατό ξηράς ανακοίνωσε o υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει σύντομα.

Ωστόσο η πρώτη ανακοίνωση για τις αλλαγές στην στρατιωτική θητεία είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο βήμα της ΔΕΘ. Τότε ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξέταζε να την υποχρεωτική θητεία στα 18, όμως δεν είχε απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας την Κυριακή σε δημοσιογράφους στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο και τόνισε πως θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα».

Επίσης στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:
«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Πηγή: CNN

Advertisements