Αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ για κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος μετά τις 10 Σεπτεμβρίου

Λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις χιλιάδων φορολογούμενων στο Taxisnet. Αφού γίνει μια εκκαθάριση στην ΗΔΙΚΑ θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος. Ωστόσο, οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα επηρεάσουν και το κοινωνικό τιμολόγιο καθώς θα αλλάξουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Το κοινωνικό τιμολόγιο όμως δεν θα είναι το μόνο που θα επηρεαστεί. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα – αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή.

Συνεπώς, θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ όσο και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καθώς πολλοί δικαιούχοι θα πεταχτούν εκτός λόγω νέων αντικεινικών.

Πηγή: DNews

Advertisements