Αυτόβελτίωση…το “κλειδί για έναν μαγικό δρόμο” 🗝

Άλλαξε τη ζωή σου! Σκέψου θετικά! Ζήσε τη στιγμή!

Όταν είμαστε νέοι, η μάθηση, είναι προσανατολισμένη στις ακαδημαϊκές μας γνώσεις…τι γίνεται όμως με τις πτυχές της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής εξέλιξης που παίζουν ισότιμο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων;

Καθώς τα χρόνια περνούν, “κρύβουμε” όσα μας ενοχλούν, αρνούμαστε ίσως να τα αντιμετωπίσουμε ή και τα αγνοούμε. Η αλήθεια πίσω από όλα αυτά, ΣΙΓΟΥΡΑ! είναι, ότι δεν μπορούμε να “ξεφύγουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό κι όσο πιο πολύ “φεύγουμε“, τόσο πιο πολύ “βυθιζόμαστε” σε όσα μας απασχολούν, βγάζοντας έτσι στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα.

Ανεξάρτητα όμως από την ηλικία μας, υπάρχουν γύρω μας τόσα, μα τόσα, πολλά ερεθίσματα, που σίγουρα μπορούν να προτρέψουν τον καθένα μας στο να πραγματοποιήσει αλλαγές στην προσωπικότητά του και την καθημερινότητά του. Η γνώση του εαυτού μας, η γνωστή δηλαδή φράση του Σωκράτη «Γνῶθι Σαὐτόν», αποτελεί μια από τις αρχαιότερες επιταγές του Δυτικού Πολιτισμού που μας βοηθάει στο να “αντιμετωπίσουμε” την “πηγή” της συμπεριφοράς μας απέναντι σε διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Στοχεύοντας λοιπόν προς την αυτογνωσία, βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη του εαυτού μας που θα γίνει αυτομάτως η “κεντρική ιδέα” στο να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ξεπερνώντας έτσι, τις αδυναμίες μας…γίνεται η “κεντρική ιδέα” στο να “καλλιεργήσουμε αγάπη για εμάς τους ίδιους, στο να ενδυναμώσουμε το πνεύμα μας, στο να αισθανθούμε πως έχουμε σκοπό στη ζωή μας και να βελτιώσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο την ψυχική μας υγεία.

Συμβουλές “παγίδα”;

Πίσω όμως απ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες “κρυφές παγίδες“…δηλαδή, πίσω από όλα αυτά, “κρύβεται” η σιωπηλή παραδοχή πως η ζωή μας αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά καλή. Ακριβώς εκεί όμως, βρίσκεται και το πιο σημαντικό μέρος του προβλήματος! Πιστεύουμε ότι η ζωή μας δεν είναι αρκετά καλή και διαμαρτυρόμαστε πως υπάρχει έντονος πόνος και στεναχώρια μέσα μας, όπως και δυσκολίες, είμαι μόνος/μόνη ή αντιμετωπίζω προβλήματα στις σχέσεις μου. Ποιος μας είπε όμως ότι η “αληθινή ζωή” δεν έχει πόνο και στεναχώρια; Άγχος και στρες; Ποιος μας είπε ότι η “αληθινή ζωή” εμπεριέχει σχέσεις χωρίς προβλήματα; Ποιος μας είπε ότι στην “αληθινή ζωή” δε θα βρεθούμε μόνοι; Στην αληθινή ζωή!!! κι όχι στις ταινίες με Happy End. Όλοι, μα όλοι! οι άνθρωποι, περνάμε δύσκολα…πονάμε…στεναχωριόμαστε και δεν σκεφτόμαστε θετικά! Αλλά δεν πειράζει…

Αποδεχόμαστε τη ζωή όπως κι αν έρθει

δεν πειράζει, γιατί αποδέχομαι τη ζωή! Η πιο δυνατή! παραδοχή που πρέπει να γίνει μέσα μας! Αυτή είναι η φύση της ζωής, αυτή και η φύση του ανθρώπου! Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με το γιατί είμαστε ή αισθανόμαστε έτσι, ΠΡΕΠΕΙ! να βρούμε το σθένος να ασχοληθούμε με το πως θα θέλαμε να γίνουμε και να το επιτύχουμε! Αλλάζουμε λοιπόν τη ζωή μας! Σκεφτόμαστε θετικά! Ζούμε τη στιγμή!!!

Advertisements