Αδάμου: Είμαστε στα πατώματα με τα χρυσά διαβατήρια

‘Υστερα από την δίμηνη διορία της ΕΕ προς τη Μάλτα και την Κύπρο για την απαγόρευση χορήγησης ιθαγένειας σε επενδυτές τρίτων χωρών χωρίς να πληρείται το κριτήριο της πραγματικής σχέσης με αυτές, η πολιτική ατμόσφαιρα στην Κύπρο μοιάζει αποπνικτική.

Βαρύ και ολίγον κωμικοτραγικό είναι το κλίμα στην Κυπριακή Βουλή από το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων».

Ενδεικτική είναι η ατάκα του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βουλής στην Κύπρο ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του χωρίς να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία και αρκέστηκε να πει μόνο πως «είμαστε στα πατώματα».


Ο Αδάμος Αδάμου, που διαδέχεται στη θέση του προέδρου της Βουλής τον παραιτηθέντα -μετά τις εις βάρος του αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια- Δημήτρη Συλούρη, μέσα σε δύο φράσεις αποτύπωσε το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στη μεγαλόνησο.

Συνηθίζεται, είπε, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής «να κάνει ομιλία, εγώ δεν θα κάνω».

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Λόγια λόγια λόγια» ανέφερε με έμφαση ο Αδάμος Αδάμου επισημαίνοντας πως ο λαός έχει απαξιώσει τους πολιτικούς.

Πρέπει, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον πήχη, πρόσθεσε και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στα πατώματα, να μην σας πω κάτω από τα πατώματα».

Σάλος


Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Συλλούρης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλή και από το βουλευτικό αξίωμα σημειώνοντας ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο «ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σην κατάργηση του προγράμματος παροχής κυπριακών διαβατηρίων έναντι επενδύσεων μετά τον σάλο που ξέσπασε από την δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του Al Jazzera, στο οποίο ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης εμφανίζονται πρόθυμοι να μεσολαβήσουν υπέρ Κινέζου φυγόδικου για την εξασφάλιση κυπριακού διαβατηρίου.

Πηγή: tanea.gr

Advertisements