28η Οκτωβρίου: Επτά συλλήψεις για την ένταση στο Σύνταγμα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα το πρωί, όταν ομάδα περίπου 70 ατόμων επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί οι παρελάσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εις βάρος των επτά συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για διάδοση ασθενειών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όταν μια ομάδα περίπου 70 ατόμων που αυτοαποκαλούνται «Μέλη Εθνοσυνέλευσης», επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, δεν είχαν πάρει άδεια, ούτε είχαν ενημερώσει την περιφέρεια για την πρόθεσή τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, να μπουν κάθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας και να τους εμποδίσουν την πρόσβαση στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες δεν φορούσαν μάσκα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Αττική.

https://www.youtube.com/watch?v=ePlpIR-szIg&feature=youtu.be

Πηγή: cnn.gr

Advertisements