Έρχεται το 11ο Athens Avant Garde Festival! – Online Edition: 16-26/10/2020

Ξεκινάει σήμερα το ετήσιο και αγαπημένο στο παγκόσμιο κοινό , Avant Garde Φεστιβάλ. Το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει με online προβολές και μάλιστα δωρεάν λαμβάνοντας υπ’ όψην τη πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας.

Η creative director του Φεστιβάλ Μαρία Κομνηνού έχει φρόντίσει να παρουσιάσει μερικές από τις πιο νέες και πρωτοποριακές φωνές του σύγχρονου κινηματογράφου. Το κοινό θα πάρει μια καλή γεύση από ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών ταινιών, το οποίο θα μπορεί να το παρακολουθήσει από το σπίτι του ,με απόλυτη ασφάλεια.

Το 11ο Avant Garde Φεστιβαλ ,το οποίο για πρώτη φορά θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα , θα ανοίξει την αυλαία με μια ταίνιά του σκηνοθέτη Lav Diaz με τίτλο Genus Pan  («Γένος Παν»).Ο φιλιππινέζικης καταγωγής σκηνοθέτης έλαβε το βραβείο σκηνοθέτη στη κατήγορία “Orrizzonti (Horizons)”στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το φεστιβάλ θα προβάλει εννέα ταινίες ,νέων σκηνοθετών οι οποίοι πειραματίζονται με νέες φόρμες και νέες μορφές έκφρασης και διήγησης σεναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. http://online.tainiothiki.gr/

Μερικές παλιές αφίσες από διεθνή Avant Garde φεστιβάλ .

Advertisements