«Όχι» του ΕΟΦ στην πώληση των self test από τα σούπερ μάρκετ

Μπλόκο φαίνεται πως έκανε ο ΕΟΦ στις σκέψεις που υπάρχουν για την πώληση των self test και από τα σούπερ μάρκετ.

Την οποιαδήποτε συζήτηση για τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία κόβει ο ΕΟΦ.

«H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία» ήταν η ανακοίνωση που ΕΟΦ νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (13.05) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρατεύονται και τα σούπερ μάρκετ για τη διανομή των self test.

Στο άρθρο αναφερόταν ότι οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων ενημερώθηκαν ήδη από κυβερνητικά στελέχη, που ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, το οποίο εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αποκατάσταση των όποιων «αρρυθμιών» παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ύστερα από πολλούς μήνες.

Κύκλοι προσκείμενοι στα σούπερ μάρκετ εμφανίζονταν επιφυλακτικοί, λέγοντας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, πως πρόκειται για ένα απαιτητικό project που φαίνεται να ενέχει αρκετές δυσκολίες τόσο αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων όσο και με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών καταστημάτων με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Κάποιοι προβληματίζονται έντονα και για τα προσωπικά δεδομένα που καλούνται να διαχειριστούν, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα λεπτό ζήτημα που χρειάζεται να διευκρινισθεί, ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την επάρκεια του προϊόντος.

Advertisements