Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο φετινό κοινωνικό μέρισμα

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις επίσημες ανακοίνωσες για τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Σε δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός μίλησε για για κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και δεν πήραν την βοήθεια που θα έπρεπε.

Σε ότι αφορά το δώρο Χριστουγέννων ο κ. Σκυλακάης ανέφερε πως σε επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές δεν θα πληρωθεί από το κράτος αλλά από τον ίδιο τον εργοδότη. Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως στη μερική απασχόληση δίνονται 534 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός είναι κάτω από 400 ευρώ.

Όλα όσα ίσχυσαν πέρυσι:

Για το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, ύψους 700 ευρώ, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Eνώ δικαιούχοι ήταν:

– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Advertisements