Χτυπάει και την ”πόρτα” της Καβάλας ο κορωνοϊός

Σε ένα τραπέζι φίλων και συγγενών στην αυλή σπιτιού στο χωριό Δύσβατο προέκυψαν τα κρούσματα κορονοϊού όπως είπε στο Sputnik ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται ο Δήμος Νέστου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Χρυσούπολη Καβάλας μετά τα κρούσματα κορονοϊού που κατέγραψε πριν από μερικές μέρες.

Όπως δήλωσε στο Sputnik ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, η περιοχή του από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου ήταν χωρίς κανένα κρούσμα ώσπου την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

«Είχαμε δύο θετικούς που δουλεύουν υπάλληλοι σε επιχειρήσεις, σε καφετέριες και σε ένα τραπέζι που έγινε σε σπίτι και μάλιστα στην αυλή του σπιτιού όπου συμμετείχαν τέσσερις φοιτητές, κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και οι οποίοι μετά το τραπέζι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη όπου ζουν και σπουδάζουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Προβληματισμός για τα κορονο-πάρτι σε υπόγεια και ταράτσες στη Θεσσαλονίκη
Όπως περιέγραψε ο Δήμαρχος Νέστου, ο ένας εκ των φοιτητών εμφάνισε συμπτώματα στη συνέχεια και ήταν θετικός, ενώ, στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι παρεβρισκόμενοι στο τραπέζι με αποτέλεσμα να βγουν θετικοί άλλα πέντε άτομα.

Το τραπέζι στο οποίο συμμετείχαν, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, συνολικά 12 άτομα έγινε στην αυλή ενός σπιτιού στο χωριό Δύσβατο.

«Εμείς όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της πανδημίας έως τώρα δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Βέβαια κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε εμάς ο κορονοϊός. Δεν είχαμε κρούσματα και ίσως γι’ αυτό ο κόσμος να χαλάρωσε. Αυτό που έγινε ήρθε να μας αφυπνίσει ακόμα περισσότερο. Από την πρώτη στιγμή έχουμε συστήσει δύο συνεργεία απολυμάνσεων και πραγματοποιούμε απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια κ.ά.» τόνισε ο Δήμαρχος Νέστου.

Να σημειωθεί τέλος ότι η περιοχή σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο επίπεδο 1, δηλαδή της ετοιμότητας όπως υπενθύμισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements