Χαλάνδρι: Το πρώτο πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής είναι γεγονός

Το πρώτο πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής δημιουργήθηκε μέσα στο πάρκο του Συνοικισμού (επί των οδών Βαλαωρίτου & Αιγαίου) στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για έναν από τους 8 πλέον υπαίθριους χώρους γυμναστικής που διαθέτει ο Δήμος, με την τοποθέτηση 4 οργάνων εκγύμνασης καλλισθενικού συστήματος, το οποία φέρουν πινακίδες με οδηγίες για τον τρόπο χρήσης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία του καλλισθενικού πάρκου εντάχθηκε στην ευρύτερη ανάπλαση του πάρκου του Συνοικισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φύτευση και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων.

Από το καλοκαίρι έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται εντός του πάρκου. Πρόκειται για το πρώτο έργο συμμετοχικού προϋπολογισμού στο Χαλάνδρι, ένα έργο δηλαδή το οποίο αποφάσισαν και διαμόρφωσαν στις συνελεύσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής του Συνοικισμού, μετά από δύο χρόνια επίπονης διαδικασίας και το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες αναπλάσεις στην πόλη.

Το έργο περιλαμβάνει, εκτός από την ανάπλαση του πάρκου του Συνοικισμού, τη διαμόρφωση της παραρεμάτιας περιοχής από την οδό Σολωμού έως τη Βαλαωρίτου, μια διαδρομή που οδηγεί στο ανοιχτό τμήμα της ρεματιάς Χαλανδρίου.

Advertisements