Φωτιά στην Κορινθία: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» – Η ενημέρωση Χαρδαλιά

Η μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, 19.05.2021, έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της, με καμένες περιουσίες, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα, λέγοντας ξεκάθαρα πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά».

Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση.

Advertisements