Τόκιο 2020: Εξετάζεται η άρση της καραντίνας για τους επισκέπτες

Παρά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που πλήττει την υφήλιο, στην Ιαπωνία αυξάνεται η αισιοδοξία αυξάνεται πως τελικά η χώρα θα καταστεί εφικτό να διεξάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα μεταξύ των τοπικών αρχών και της οργανωτικής επιτροπής, θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα αποφύγουν την καραντίνα όσοι επισκεφθούν τη χώρα για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν το αρνητικό αποτέλεσμα ενός τεστ στο οποίο θα πρέπει να υποβληθούν λίγο πριν φύγουν, καθώς και άλλων που θα έχουν πραγματοποιηθεί προηγουμένως.

Κατά την άφιξή τους στο Τόκιο και στη διάρκεια της διαμονής τους θα παρακολουθούνται υγειονομικώς, με τρόπο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί λεπτομερώς.

Οι φίλαθλοι θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το μετρό και άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, κάτι που δεν θα είναι δυνατό για τους αθλητές, προπονητές και αξιωματούχους των διαφόρων αντιπροσωπειών.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και γι΄ αυτούς, όπως για όλα τα διαπιστευμένα άτομα, δεν θα υπάρχει η υποχρέωση της καραντίνας των 14 ημερών.

Αφού μετατέθηκαν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν προγραμματιστεί εκ νέου από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του επόμενου έτους.

Οι ημερομηνίες των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Advertisements