Τσιόδρας: Άγνωστη η ημερομηνία των πρώτων δόσεων εμβολίου

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα από τα τρία πιο ελπιδοφόρα εμβόλια.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για τα τρία πιο ελπιδοφόρα εμβόλια, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που όπως τόνισε υπάρχει μία πλατφόρμα με περισσότερα από 200 εμβόλια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα εμβόλια έχουν πολλαπλές παραμέτρους και λογιστικά προβλήματα, ενώ οι μεγάλοι οργανισμοί που μελετούν τις μελέτες για τα συγκεκριμένα τρία εμβόλια έχουν καταγράψει καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2 των κλινικών δοκιμών.

Υπογράμμισε ότι το καθένα έχει διαφορετική κατασκευή και φύλαξη και θα πρέπει να χορηγηθούν με διαφορετικό σχεδιασμό.

Τον τελευταίο μήνα σχεδιάζεται η υλοποίηση της εμβολιαστικής προσπάθειας, ενώ ήδη υπάρχει εισήγηση των κατηγοριών που θα πάνε για εμβολιασμό, θα υπάρξει ιεράρχηση.

«Θα περπατήσει η προσπάθεια για τα εμβόλια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα είναι έτοιμα. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από τις τρεις πρωτοπόρες. Θεωρώ ότι το εμβόλιο θα είναι καταλυτικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements