Τσίπρας για Μητσοτάκη: ”Δεν συναισθάνεστε πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές”

Ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για έλλειψη συναίσθησης της κρισιμότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε στην πρόταση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών όχι για ενημέρωση αλλά για «να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί». «Εσείς επιμένετε στη λογική να απορρίπτεται κάθε ιδέα και να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

«Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι… Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά».

«Διαρκώς αναφέρεστε στο κρίσιμο θέμα του lockdown. Μας ρωτήσατε αν εμείς είμαστε υπέρ ή κατά. Το θέμα γιατί φτάσαμε. Και κάθε μέρα φέρνετε ένα νέο μέτρο, σχεδόν κάθε μέρα αναιρείτε τα προηγούμενα. Μόνο με την καταστολή δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Χρειάζεται και πρόληψη» συνέχισε.

Αναφορικά με τις δήθεν επιθέσεις στους επιστήμονες, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να κρυφτεί πίσω από συγκεκριμένους επιστήμονες. Τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής για να γίνει γνωστό τι πρότεινε και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μας ενόχλησε η υποβάθμιση του επιστήμονα με το “Σωτήρη δείξε τα σλάιτς”. Θέλουμε να μάθουμε ήταν σύμφωνη η γνώμη τους για τουρισμό, τα ΜΜΜ, τις πληρότητες στα πλοία, το άνοιγμα σχολείων. Φέρτε τα πρακτικά».

Αναφορικά με την ευθύνη που επέρριψε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός στους νέους ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να εξηγήσει τα κρούσματα στα γηροκομεία διερωτώμενος:

«Να μας πείτε εσείς που επιρρίπτεται συνεχώς την ευθύνη στους νέους τι σας είπαν για τα γηροκομεία, τι φταίει εκεί; Οι ανεύθυνοι γέροντες που κάνουν πάρτι; Τι φταίει για τις δομές των μεταναστών;».

Ζήτησε άμεση επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση που απηύθυνε πρόταση σε ιδιώτες γιατρούς έναντι 2.000 ευρώ αφορολόγητα, κατηγορώντας τον για δημιουργία προσωπικού δύο ταχυτήτων καθώς οι γιατροί και το άλλο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία που δίνει τη μάχη καιρό τώρα έχει χαμηλότερο μισθό.

«Θα δίνουμε σε ιδιώτες γιατρούς 2.000 ευρώ αφορολόγητα για έξι μήνες, λέτε. Για τους ανθρώπους που δίνουν εκεί τη μάχη και παίρνουν λιγότερα σκεφτήκατε ότι φτιάχνετε προσωπικό δύο ταχυτήτων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements