Το παγκάκι που προστατεύει από την πανδημία, όμως σε απομακρύνει από την κοινωνία

Διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας αποτρέποντας τη μετάδοση του κορονοϊού, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν αποστασιοποιούμαστε ως άνθρωποι από τον πλησίον μας. Ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη, το στούντιο ντιζάιν Studio 212 Fahrenheit με έδρα το Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, δημιούργησε το παγκάκι «Benched».

Το παγκάκι μπορεί να το δει κανείς ως συμβολική και ποιητική αναπαράσταση των καιρών όπου ζούμε σε μια «κοινωνία ενάμισι μέτρου» λόγω του Cocid-19. Ανοίγει δυνατότητες για συναντήσεις που έχουν διάρκεια με φίλους, με μέλη της ευρύτερης οικογένειας, αλλά και με αγνώστους που θα καθίσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς. Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.

Το μήκος του είναι δυόμισι μέτρα και το μεσαίο τμήμα -ακριβώς ενάμισι μέτρο- είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το τμήμα είναι αόρατο καθώς λειτουργεί ως καθρέφτης.

Μόνον η δεξιά και αριστερή άκρη του πάγκου είναι ορατές για να δεχθούν όσους θέλουν να ξαποστάσουν ή να χαλαρώσουν. Η αντανάκλαση του μεσαίου τμήματος επιβάλλει μια φυσική απόσταση, αλλά την ίδια στιγμή κάνει αόρατη αυτή την απόσταση.

 

Πηγή: perierga.gr

Advertisements