Τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ο εμβολιασμός για τα παιδιά στην Ελλάδα

Σε ότι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των παιδών, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και παιδιά ηλικίας 12-15 ετών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer που εγκρίθηκε για τα παιδιά από 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην Ευρώπη αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τέλος Μαΐου.

«Εμείς επιχειρησιακά θα ακολουθήσουμε την προτεραιοποίηση και θα προσθέσουμε άλλα τρία έτη, το 12-15 καθώς το εμβόλιο ήταν εγκεκριμένο για τους 16-18»

Σημείωσε, δε, ότι από τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να εμβολιάζονται στην Ελλάδα και τα παιδιά

Μιλώντας γενικότερα για την επιχείρηση «Ελευθερία» ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι «εντός του καλοκαιριού» θα χτιστεί το τείχος ανοσίας.

«Έχουμε μπει στη φάση με πάνω από 100.000 σχεδόν ημερήσιους εμβολιασμούς και αυτό θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο» είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας και συντονιστής της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε εμβολιάσει το 70% των άνω των 60, έτσι ώστε στο τέλος Μαΐου να πάμε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 30-44 και προς τα τέσσερα εμβόλια και τον Ιούνιο, αν τηρηθούν οι παραδόσεις, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε για όλες τις ηλικιακές ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Advertisements