Τι δηλώνει ο Τσαβούτογλου για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών;

Στην πολιτική δέσμευση συνεργασίας με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεχθεί από τον αμερικανικό λαό , προέβη ο Τσαβούσογλου, οποίος δεν αρνήθηκε τις προστριβές που δημιουργήθηκαν επίθεση κυβερνήσεως Τράμπ.

«Ως Τουρκία, όχι μόνο κατά τη δική μας περίοδο της διακυβέρνησης, όχι μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΑΚΡ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στο παρελθόν συνεργαστήκαμε με διαφορετικές κυβερνήσεις.

Συνεργαστήκαμε και με ρεπουμπλικανικές και με δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Και τις σχέσεις μας τις βλέπουμε πάνω από κόμματα, πάνω από πολιτικές. Στην πράξη γινόταν πάντα έτσι; Όχι, δεν γινόταν.  

Ζήσαμε διάφορα σκαμπανεβάσματα τόσο με ρεπουμπλικανικές όσο και με δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Κι ο επικεφαλής της παρούσας κυβέρνησης -πριν έρθει στην εξουσία αλλά και άλλα άτομα που είναι στην εξουσία, πριν από τις εκλογές και μάλιστα κατά την περίοδο του πραξικοπήματος, είχαμε δει να εκτοξεύουν βαριές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.

Αλλά με αυτή την κυβέρνηση επί 4 χρόνια, είτε έτσι είτε αλλιώς, προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε. Δεν τα καταφέρναμε πάντα, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, υπήρξε ένταση.

Επομένως, όποιος και να εκλεγεί, ως Τουρκία η προσέγγισή μας απέναντι στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι η ίδια. Όποιος και να εκλεγεί. Αναφέρομαι στην επόμενη κυβέρνηση.

Όπως βλέπαμε την κάθε κυβέρνηση πριν, το ίδιο θα την αντιμετωπίσουμε και τώρα.

Πάντα υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η ειλικρινής φιλία μεταξύ του προέδρου μας με τον Τραμπ ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές αποδείχτηκε ωφέλιμη.

Ζήσαμε και πολλές δύσκολες μέρες. Τα γνωρίζετε όλα, να μην τα αναφέρω ένα- ένα, κυρίως στο θέμα των S-400 και F-35.

Το θέμα της οργάνωσης FETÖ, ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ούτε και από αυτήν την κυβέρνηση είδαμε κάποιο αποτέλεσμα.

Θέλουμε να προβούμε σε ειλικρινά βήματα για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων. Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε η αμερικανική κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στα ειλικρινά αυτά βήματα».

Συνεχίστε να διαβάζετε εδώ

Advertisements