Την Παρασκευή η ”μάχη” Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Την Παρασκευή θα απαντήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ερώτησή του με θέμα «Η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα ΜΜΜ εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι οι συγκοινωνίες δεν έχουν ενισχυθεί και δεν έχουν καν σχέδιο ενίσχυσης και λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό

«Έστω και τώρα, μετά από περισσότερο από οκτώ μήνες αδράνειας, να μας ενημερώσετε για το πότε επιτέλους θα εκπονήσετε και θα υλοποιήσετε και με τι περιεχόμενο ένα σχέδιο άμεσης, ουσιαστικής ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού των πολιτών».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ρωτά τον κ. Μητσοτάκη:

«Αν θα προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκοινωνιών, όπως, για παράδειγμα, στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για 750 νέα λεωφορεία, στην επανένταξη της αγοράς των 92 λεωφορείων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής για την ενίσχυση του στόλου των ΜΜΜ και στην επιδιόρθωση των οχημάτων που βρίσκονται στα αμαξοστάσια ακόμη και με μικρές βλάβες, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια».

Όπως τόνισε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στη Βουλή.

«Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία και τα μέσα μεταφοράς» σημείωσε.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements