Τζόκοβιτς: Σκέψεις να μην συμμετάσχει στο Paris Masters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Paris Masters και να προτιμήσει να αγωνιστεί στο ATP 500 της Βιέννης (26 Οκτωβρίου) προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Tο νέο σύστημα βαθμολόγησης της ATP Rankings, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, δίνει το δικαίωμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει ανεπηρέαστος τον πιο ασφαλή προγραμματισμό για να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο για το 2020 όσο και για μεγάλο μέρος του 2021.

Ο Σέρβος υπεραθλητής, δεν έχει κρύψει τον μεγάλο του στόχο που είναι η κατάρριψη του ρεκόρ παραμονής του Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 310, συνολικά, εβδομάδες.

Για να το πετύχει αυτό, ο Νόλε θα πρέπει να μείνει στο Νο1 μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό βαθμολόγησης, από τον Μάρτιο του 2020 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δεν ισχύει η υπεράσπιση πόντων εξαιτίας της πανδημίας. Σε αυτό το διάστημα οι τενίστες δεν χάνουν καθόλου πόντους και μόνο να κερδίσουν μπορούν.

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Paris Masters (02-08 Νοεμβρίου) το οποίο κατέκτησε πέρυσι (1000 βαθμοί) και αφού δεν πρόκειται να τους χάσει, θα προτιμήσει να αγωνιστεί στο ATP 500 της Βιέννης (26 Οκτωβρίου) προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας, Ράφαελ Ναδάλ.

Αυτή τη στιγμή, η διαφορά των δύο πρωτοπόρων είναι 1890 βαθμοί, με τον Νόλε να έχει 11,740 και τον Ράφα 9,850.

Αν ο Σέρβος κατακτήσει τη Βιέννη θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από τον Ναδάλ και θα έχει την ευκαιρία για επιπλέον βαθμούς στο ATP Finals, όπου πέρυσι αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων (μόλις 200 βαθμούς).

Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν για τον Τζόκοβιτς τον Γενάρη του 2021 όπου μέσα σε ένα μήνα καλείται να υπερασπιστεί 2665 βαθμούς, από την κατάκτηση του Australian Open (2000) και του ATP Cup (665).

Πηγή: Sport24.gr

Advertisements