Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας το «Καλλιστώ» – Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης

Ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο συγκρούστηκε το πρωί με φορτηγό πλοίο.

Το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε κοντέινερ, λίγο μετά τις 07:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Οι Αρχές έχουν απαγορεύσει τον απόπλου του φορτηγού πλοίου «MAERSK LAUNCESTON», σημαίας Πορτογαλίας, ενώ ο καπετάνιος του, ένας άνδρας από την Πολωνία, ανακρίνεται αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα περί σύλληψής του, δεν επιβεβαιώθηκαν από το Λιμενικό, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το συμβάν.

Το «Καλλιστώ» χτυπήθηκε, με σφορδρότητα, στην πρύμνη, με αποτέλεσμα αυτή να κοπεί και να διπλώσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι ζημιές στο ναρκοθηρευτικό είναι μεγάλες και απαιτήθηκε η άμεση ρυμούλκησή του καθώς πήρε κλίση και άρχισε να μπάζει νερά.

Το «Καλλιστώ» είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής αλλά δεν είναι λαμαρίνα, αναφέρει η ίδια πηγή.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Με κατάγματα νοσηλεύονται οι τραυματίες

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία νοσηλεύονται με ελαφρά κατάγματα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η σύγκρουση προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση κυρίως από τις μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου και μικρής ποσότητας καυσίμων που διέρρευσε.

Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας με πλωτό φράγμα πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και των καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements