Στην Μόσχα Έλληνας που τεστάρει την 2η δόση του SPUTNIK-V

Στη Μόσχα για τη δεύτερη δοκιμή του εμβολίου SPUTNIK-V, κατά του Covid-19, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας «ΓΟΡΓΙΠΠΙΑ», της Ανάπα στη Νότια Ρωσία, Βαλέριος Ασλανίδης.

Ο 67χρονος ομογενής, και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Τζούντο, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και σύμφωνα με δηλώσεις του δεν παρουσίασε έως σήμερα επιπλοκές στην πρώτη δόση.

Ο ίδιος, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου, είχε περιγράψει την εμπειρία του: «όταν πήγα να κάνω το εμβόλιο μου έκαναν εξετάσεις και αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήμουν άρρωστος και δεν ανίχνευσαν αντισώματα κατά του κορονοϊού στον οργανισμό μου, προχώρησαν στην χορήγηση του εμβολίου. Πήγαμε σε ένα δωμάτιο, στο οποίο βρισκόταν ένα ψυγείο με θερμοκρασία -32, εκεί φυλάσσονταν τα εμβόλια. Εν συνεχεία έλιωσαν το εμβόλιο και αφού πέρασαν επτά λεπτά μου το χορήγησαν, μου είπαν ότι έπρεπε να περιμένω 30 λεπτά και έπειτα προσήλθα στον γιατρό για να του πω πως αισθανόμουν».

Οι σημερινές εξετάσεις στη Μόσχα, θα δείξουν εάν ο οργανισμός του 67χρονου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρώτη δόση, ώστε ν’ ακολουθήσει η δεύτερη

Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη δόση δημιουργεί αντισώματα για μέχρι και έξι μήνες ενώ και μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ο λήπτης μπορεί να έχει αντισώματα για 2 έως 2,5 χρόνια.

Πηγή: Protothema.gr

Advertisements