Σειρά έκτακτων μέτρων από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης

Σειρά έκτακτων μέτρων έλαβε το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Στην αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων προχωρά το νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά στις εφημερίες και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν πλέον στο νοσοκομείο Παπανικολάου (Νοσοκομείο Αναφοράς για COVID-19) προβλέπουν:

Αναστολή λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και των ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια. Τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν κατά προτεραιότητα. Από την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων εξαιρείται το «Εξωτερικό Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών που νόσησαν με COVID 19» λόγω του ειδικού σκοπού του.

Το μέτρο αυτό έχει ισχύ έως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Η συνέχισή του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Μείωση όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων κατά ποσοστό 80% και θα διενεργούνται μόνο τα επείγοντα (έκτακτα χειρουργεία και άκρως σοβαρά, όπως π.χ. ογκολογικά περιστατικά).

Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Η συνέχισή του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ασθενείς, ως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά.
Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του Συντονιστή Διευθυντή της κλινικής.

Η αυστηρή τήρηση του μέτρου εφαρμογής της μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους (πλην των περιπτώσεων που υπάρχει ιατρική αντένδειξη) συνεχίζεται.

Η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά σε ξεχωριστό μεμονωμένο κτίριο, κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας). Ωράρια αιμοληψιών:8:30-14:00 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή,17:00-20:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements