Σάμος: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να βοηθήσουν τους πληγέντες

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) έχει θέσει σε επιφυλακή τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο.

Όλα τα μηχανήματα μηχανικού του στρατού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης ενώ παραμένει ένα αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

Σε ετοιμότητα δύο ωρών έχει τεθεί ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα.

Σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί ένα αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο Ελευσίνας και δύο ελικόπτερα CH-47 στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί, επίσης, οι ομάδες «Δευκαλίων» (με διασώστες και εκπαιδευμένους σκύλους) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί στρατιωτικού προσωπικού ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η υδρογραφική υπηρεσία εξέδωσε Warning NAVTEX για τσουνάμι στο Αιγαίο.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

Σημειώνεται ότι με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρεται στην Αθήνα ένας 14χρονος που έχει τραυματιστεί και φέρει ανοιχτά κατάγματα από τον σεισμό στη Σάμο.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements