Ρωσία: Ανεπιθύμητοι για 40 χρόνια 122 ξένοι πολίτες που μετείχαν σε «μη εγκεκριμένες» διαδηλώσεις

«Κόκκινο πανί» φαίνεται πως είναι οι διαδηλώσεις για την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σαν να μην έφταναν οι εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του έγκλειστου στις φυλακές επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο διευθυντής της Κύριας Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης Ντμίτρι Σεργκιένκο, ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύεται σε 122 ξένους πολίτες η είσοδος στη χώρα, επειδή συμμετείχαν σε «μη εγκεκριμένες» διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Μάλιστα η απαγόρευση εισόδου στη χώρα θα έχει ισχύ για 40 χρόνια!

Ο Ρώσος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε σε ποιες συγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ξένοι πολίτες, λέγοντας ότι από τις αρχές του 2021 έχει υποβάλει δέκα αιτήσεις για πολίτες που θεωρούνται ανεπιθύμητοι και για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, μετά την μετατροπή της ποινής του Αλεξέι Ναβάλνι απο αναστολή σε φυλάκιση, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πολίτη της Γαλλίας Σιρίλ Ντανιέλ και τον πολίτη της Συρίας Μοχαμάντ Ζααράφ.

Ο Ντανιέλ είχε δηλώσει τότε στο Interfax, ότι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αλλά βρέθηκε τυχαία στον χώρο των διαδηλώσεων. Εν συνεχεία το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ημερών, ενώ στον Ζααράφ επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ρουβλίων.

Advertisements