Πάρτι διασποράς κορονοϊού στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου

Εδώ και κάποιες ώρες τα social media έχουν γεμίσει σχόλια για το πάρτι διασποράς κορονοϊού που έγινε την προπερασμένη Κυριακή σε πασίγνωστο beach bar της παραλιακής. Ένα πάρτι που όπως αποκαλύπτει στο newist.gr ο δήμαρχος Αλίμου, διοργανώθηκε από σχολεία της περιοχής και μολύνθηκαν κυρίως παιδιά Γ’ Λυκείου!

Η υγειονομική βόμβα «έσκασε» ύστερα από το πάρτι που έγινε πριν από δυο εβδομάδες, σε ένα από τα πιο γνωστά beach bar, στον Άλιμο. Ο συνωστισμός και η έλλειψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν από κορονοϊό περισσότερα από 100 άτομα.

Το πάρτι έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώθηκε από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες συνωστίστηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν περιορίστηκαν στο να πιούν το ποτό τους σε κάποια από τα τραπέζια ή τα σταντ του καταστήματος.

Υπό τους ήχους της μουσικής οι ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές της Γ’ Λυκείου, άρχισαν να χορεύουν και να έρχεται κοντά ο ένας στον άλλο.

«Ήταν ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχεδόν όλα τα λύκεια του Αλίμου. Εκεί έγινε υπερμετάδοση. Εμείς προληπτικά ελέγχουμε τα καταστήματα. Αλλά όταν χορεύουν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Η παράβαση βαραίνει του πάντες. Ο νόμος τους επιτρέπει πλέον να υπάρχουν πολλά άτομα στα μαγαζιά. Ο χορός είναι το παράνομο», αναφέρει στο newsit.gr o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Όταν παίζει λογικό είναι να χορεύουν τα παιδιά. Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους είπα αν μπορούν να μην παίζουν μουσική και μου είπαν ότι εμείς τηρούμε το νόμο. Δεν φταίμε εάν αυτοί σηκώνονται να χορέψουν. Μιλάμε για πάνω από 100 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά της τρίτης λυκείου, άρα περίπου 17 ετών».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου, έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους στα νυχτερινά καταστήματα και στα beach bar που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του, ενώ αποκαλύπτει ότι το ίδιο κατάστημα υπέπεσε πριν λίγες ημέρες σε παράβαση του ωραρίου μουσικής.

«Μετά τις 15 Ιουλίου που θα είναι πιο μικρή η δυναμικότητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Έχω ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συνεχείς ελέγχους. Προχθές στο κατάστημα που υπήρξε η υπερμετάδοση η αστυνομία επέβαλε τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ωραρίου μουσικής και όχι για παράβαση μέτρων covid. Η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της στην παραλιακή ζώνη. Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας και των κλιμακίων», καταλήγει ο δήμαρχος Αλίμου.

Advertisements