Ν. Παπαθανάσης: ”Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους”

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Τη διαβεβαίωσή του πως θα ανακοινωθούν μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε στο ραδιόφωνο στη ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός εντός ολίγου είπε:

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας».
Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, υπογράμμισε, τονίζοντας πως σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Στις 12:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για νέα μέτρα – Προς «λουκέτο» στην εστίαση
«Θα ακολουθήσουμε (στις ‘κόκκινες’ περιοχές) το ίδιο μοντέλο που ακολουθήσαμε και τον Μάρτιο, αναστολή σύμβασης εργασίας, επίδομα 534 ευρώ και δέσμευση από τον εργοδότη για μη απόλυση. Οτιδήποτε ανακοινωθεί θα στηρίζει περαιτέρω τις θέσεις εργασίας», είπε ακόμη.

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε πως η τέταρτη φάση θα «ισχύσει για τις περιοχές που μπαίνουν τώρα στο κόκκινο ότι έχει ανακοινωθεί ήδη, ένα μέρος της δηλαδή δε θα επιστραφεί».

«Θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου και ότι οι περιοχές που θα μπουν σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς θα τύχουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης είτε με την μεταφορά των υποχρεώσεων, είτε με το ενοίκιο», κατέληξε.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements