Μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα από την Τουρκία

Συνέχισε τις προκλητικές αναφορές κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μακρόν για αντί-ισλαμική ρητορική και ζήτησε τη στήριξη των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου «να μπει ένα τέλος στην ατζέντα Μακρόν», όπως υποστήριξε.

Παράλληλα, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων ενώ επανέλαβε τη θέση ότι ο Μακρόν «χρήζει ψυχικής βοήθειας» σημειώνοντας, επίσης, ότι αυτός  «ενθάρρυνε τις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε ‘μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες’, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λυντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε, επίσης, τη Γερμανία ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους περί θρησκευτικής ελευθερίας και υποστήριξε ότι στη χώρα του  υπάρχει «πραγματική θρησκευτική ελευθερία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε υποστηρίξει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μακρόν «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» κατηγορώντας τον για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Αντίδραση από Ευρώπη για τη στάση του Ερντογάν

Οι προσωπικές επιθέσεις κατά του Γάλλου Προέδρου προκάλεσαν αντιδράσεις εντός Ευρώπης, ενώ σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας επεσήμανε ότι η προσωπική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν είναι απαράδεκτη και σηματοδοτεί «ένα νέο χαμηλό».

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements