Μπακού: Έχουμε το δικαίωμα επίθεσης σε στρατιωτικούς στόχους που μας απειλούν”

Το Αζερμπαϊτζάν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει οποιονδήποτε στρατιωτικό στόχο ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία των εδαφών του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του, ανέφεραν την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της χώρας και η Υπηρεσία Κρατικών Συνόρων.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν τόνισε στο πλαίσιο των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ότι το Μπακού έχει το δικαίωμα να καταστρέψει οποιονδήποτε στρατιωτικό στόχο θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία των εδαφών του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Αζερμπαϊτζάν παραμένει προσηλωμένο στην ανθρωπιστική εκεχειρία και αντιδρά «επιφυλακτικά» στις «προκλήσεις» της Αρμενίας. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε το Ερεβάν ότι εντείνει τις συνοριακές εντάσεις «για να προετοιμάσει έδαφος για νέες προκλήσεις» και κάλεσε την αρμενική κυβέρνηση να αποδεχθεί τελικά το γεγονός ότι «τα αποκατεστημένα κρατικά σύνορα δεν είναι μια ζώνη σύγκρουσης αλλά αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα κρατικά σύνορα που ορίζουν τα κυρίαρχα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

«Το απαραβίαστο των κρατικών συνόρων πρέπει να είναι εγγυημένο. Οποιαδήποτε πρόκληση σε αυτήν την περιοχή θεωρείται ως επιθετική πράξη κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, το Αζερμπαϊτζάν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει οποιονδήποτε νόμιμο στρατιωτικό στόχο θέτει σε κίνδυνο την επικράτειά του ανεξάρτητα από την τοποθεσία του» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας και η Υπηρεσία Κρατικών Συνόρων σε κοινή δήλωση.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είπε ότι πραγματοποιήθηκαν προληπτικά χτυπήματα εναντίον των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στα νότια σύνορα προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

«Για να τερματίσει την αεροπορική δύναμη των Αζέρων, η αρμενική συνοριακή υπηρεσία ανέλαβε προληπτική δράση στα νότια σύνορα της Αρμενίας, ο εχθρός υπέστη σημαντικές ζημιές και απώλειες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Σουσάν Στεφανιάν.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements