Μεγάλες ουρές στην Θεσσαλονίκη για τα rapid tests

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια rapid tests. Οι εικόνες από ψηλά είναι αποκαλυπτικές.

Την ώρα που η συμπρωτεύουσα μπαίνει σε lockdown -μαζί με Λάρισα και Ροδόπη- κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εκατοντάδες τεστ για κορωνοϊό σε πολίτες, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων, από τις πρώτες ώρες σχηματίζονται τεράστιες ουρές πολιτών, που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, τα πρώτα στοιχεία από τα rapid tests στη Θεσσαλονίκη προκαλούν τρόμο καθώς περί το 10% φέρεται ότι «βγαίνουν» θετικά. Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ διαψεύδουν αυτά τα ποσοστά θετικότητας και κάνουν λόγο για πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Νωερίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα, προειδοποίησε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό, που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά.
Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements