Μαζικά τεστ κορωνοϊού στους κατοίκους του Λίβερπουλ

Ένα πρόγραμμα «πιλότος» ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου θα διεξάγονται μαζικά τεστ για όλους τους κατοίκους.

Η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει πιλοτικά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ για τον κορωνοϊό γίνεται το Λίβερπουλ

Η συγκεκριμένη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας προσφέρει σε όλους τους κατοίκους διαγνωστικά τεστ, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε σημεία σε όλη την πόλη, ενώ οι πολίτες θα μπορούν με πολλούς τρόπους να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω διαδικτύου, είτε από κοντά.​

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στο Λίβερπουλ θα αρχίσει την Παρασκευή με τη χρήση τεστ PCR που αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη και έγκυρη μέθοδος, όπως επίσης και τεστ ταχείας διάγνωσης, χωρίς να χρειάζεται εργαστηριακή επεξεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ένα «διεθνώς αναγνωρισμένο» σύστημα διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, όμως κάποιο ανάλογο σύστημα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. η επιστημονική ομάδα της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η επιρροή του συστήματος στον περιορισμό των μολύνσεων ήταν ελάχιστη.

Η Βρετανία έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 στην Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα, αναμένεται να επιβληθεί στην Αγγλία από την Πέμπτη.

Πηγή: Sputnik.gr

 

Advertisements