Κούρτς για ισλαμιστική επίθεση: ”Θα υπερασπισθούμε τη δημοκρατία μας”

Διάγγελμα απηύθυνε πριν από λίγο ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην Βιέννη.

Θα υπερασπισθούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κάνοντας λόγο για μία σαφώς «ισλαμιστική επίθεση».

Είπε ότι «η Δημοκρατία της Αυστρίας και ο λαός της ήταν ο στόχος μιας βάναυσης τρομοκρατικής επίθεσης» στην οποία «τέσσερις πολίτες δολοφονήθηκαν ψυχρά». Δεκατέσσερα άλλα άτομα τραυματίστηκαν, μερικά από αυτά σοβαρά, πρόσθεσε.

Ο Κουρτς δήλωσε ότι θύματα της επίθεσης είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, μία ηλικιωμένη γυναίκα, ένας νεαρός περαστικός και μία σερβιτόρα. Αναφερόμενος στον αστυνομικό που τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει τον δράστη , τον χαρακτήρισε «γενναίο».

«Ήταν μια επίθεση στην ελεύθερη κοινωνία μας», είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας. «Αλλά θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας», τόνισε.

Ο Κουρτς δήλωσε επίσης ότι όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα καταδιωχθούν. «Ο εχθρός, ο ισλαμιστικός τρόμος, θέλει να διαχωρίσει την κοινωνία μας. Αλλά δεν θα δώσουμε κανένα χώρο σε αυτό το μίσος. Οι εχθροί μας δεν είναι μέλη μιας θρησκευτικής κοινότητας, είναι οι τρομοκράτες. Δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ή Αυστριακών και μεταναστών, αλλά μάχη ανάμεσα στον πολιτισμό και την βαρβαρότητα».

Τέλος, ο Αυστριακός καγκελάριος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς και το ιατρικό προσωπικό και άλλους που με την τόλμη τους έσωσαν ζωές.

Πηγή: iefimerida.gr 

Advertisements