Ιωάννινα: Θετικοί όλοι οι ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο

Συναγερμός στις Αρχές καθώς, όπως γίνεται γνωστό, όλοι οι τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείο στα Ιωάννινα είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Θετικό στον κορωνοϊό είναι το σύνολο των τροφίμων του ιδιωτικού γηροκομείου στα Ιωάννινα, όπου είχαν επιβεβαιωθεί την Κυριακή τα πρώτα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, και οι 56 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας είναι θετικοί, ενώ ορισμένοι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Έχουν διακομιστεί σε Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θετική είναι και η πλειονότητα των εργαζομένων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί, ακόμη, ακριβής αριθμός.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση»

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε, μιλώντας στο epiruspost.gr, o ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements