Θεσσαλονίκη: Ελεύθερο το ζευγάρι για τη σκηνοθετημένη απαγωγή

Στη Θεσσαλονίκη ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι για τη σκηνοθετημένη απαγωγή. Πρόκειται για μία 36χρονη κι έναν 31χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 6ης Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, η θεία της 36χρονης κάλεσε το «100» και κατήγγειλε ότι άγνωστος έχει απαγάγει την ανιψιά της και ζητάει 3.000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη, αλλιώς θα τη σκοτώσει, όπως σημειώνει το GRTimes.

Η ίδια μάρτυρας κατέθεσε ότι νωρίτερα ο γιος της δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από τον αριθμό της εξαδέλφης και υποτιθέμενης απαχθείσας που ζητούσε βοήθεια για την καταβολή των λύτρων.

Στη συνέχεια της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας (ο 31χρονος συγκατηγορούμενος) από το τηλέφωνο της 36χρονης και είπε στη θεία της να καταθέσει τα 3.000 ευρώ σε λογαριασμό της απαχθείσας στην τράπεζα, εκστομίζοντας απειλές για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Της έστειλε μάλιστα και μία φωτογραφία όπου φαινόταν η 36χρονη να κρατάει ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφό της…

Τελικά οι συγγενείς κατέθεσαν περίπου 400 ευρώ, λέγοντας πως δεν είχαν άλλα χρήματα.

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες μέσα στο ΚΤΕΛ Σερρών

Η 36χρονη υποτίθεται πως αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξεταζόμενη από αστυνομικούς, ομολόγησε πως δεν είχε πέσει θύμα αρπαγής, αλλά είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή της μαζί με τον 31χρονο φίλο της, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Σήμερα, Τρίτη (11.05.2021), και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Θεσσαλονίκης η 36χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στον 31χρονο φίλο της επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Advertisements