Η πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη

Κυβέρνηση και ειδικοί δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις, με τις συζητήσεις και τις προτάσεις που προκύπτουν σε συσκέψεις να αποτελούν περισσότερο «σχέδια επί χάρτου».

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ερωτηθείσα σχετικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, με πληροφορίες εντούτοις να επισημαίνουν ως ημερομηνία – στόχο για αυτό την 7η Δεκέμβρη.

Η παραπάνω ημερομηνία φαίνεται να ισχύει για παιδικούς σταθμούς αλλά και για την λειτουργία καταστημάτων παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων ειδών, με την απόφαση αυτή να υποδεικνύει παράλληλα και την αναγκαιότητα τόνωσης της ψυχολογίας των πολιτών μέσω του ανοίγματος της αγοράς.

Ημερομηνία – «κλειδί» για την σταδιακή άρση του lockdown θεωρείται ωστόσο και η 14η Δεκεμβρίου, οπότε και στόχος είναι, χωρίς να θεωρείται δεδομένο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ειδικά για τις αγορές πάντως κρίνεται απαραίτητη προηγουμένως η κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία και προσελκύουν πλήθος κόσμου.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει πάντως η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και μπαρ, με βέβαιο να είναι σε κάθε περίπτωση το σενάριο πως εάν υπάρξει άνοιγμα αυτό θα γίνει κάτω από πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: Newsbomb.gr

Advertisements