Ερευνητές Covid-19 μπήκαν στο στόχαστρο χάκερ

Στο στόχαστρο Βορειοκορεατών και Ρώσων χάκερ βρίσκονται οργανισμοί που ερευνούν την θεραπεία και την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, Ρώσοι χάκερ με το κωδικό όνομα «Fancey Bear», καθώς και χάκερ από τη Βόρεια Κορέα με το όνομα «Zinc» και «Cerium» εμπλέκονται στις πρόσφατες απόπειρες εισβολής στα δίκτυα επτά φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίου σε Καναδά, Γαλλία, Ινδία, Νότιο Κορέα και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η πλειονότητα των στόχων αφορούν οργανισμούς που είναι σε διαδικασία κλινικών δοκιμών του εμβολίου Covid-19. Οι περισσότερες απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων απέτυχαν, αν και υπήρξε περιορισμένος αριθμός επιτυχημένων προσπαθειών, ανέφερε η Microsoft, χωρίς να προβαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το χρονοδιάγραμμα ή περιγραφή των κυβερνοεπιθέσεων.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον -που έχει επανειλημμένως απορρίψει τις κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη σε ψηφιακή κατασκοπεία- αναφέρει σε e-mail ότι «δεν μπορεί να προστεθεί τίποτε παραπάνω» στην προηγούμενη στάση απόρριψης των κατηγοριών. Και η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της αρνείται εμπλοκή σε κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: Kathimerini.gr

Advertisements