Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας: «φοβάμαι ότι μπορεί να μας ξεφύγει ο κορωνοϊός και τότε οι ΜΕΘ δε φτάνουν».

«Άκουσα χθες την διευθύντρια της ΜΕΘ Ευαγγελισμού, κυρία Κοτανίδου, ότι είμαστε στο 1/3 των ΜΕΘ που έχουν σχέση με COVID, ότι οι υπόλοιπες 2/3 είναι άδειες. Στην Ελβετία το 15% μόνο των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και εκτιμάται σε 2 με 4 εβδομάδες θα είναι γεμάτες. Επομένως θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο την εκθετική καμπύλη. Αν μας ξεφύγει, φοβάμαι ότι μπορεί να μας ξεφύγει, θα γεμίσουν τα υπόλοιπα 2/3. Έχουμε εικόνα 15 ημερών. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε να κάνουμε σαν να είμαστε οριακά γιατί μπορεί να είμαστε οριακά και να μην το ξέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.  Δερμιτζάκης.

«Τα μέτρα θα δουλέψουν αν τηρηθούν. Τα μέτρα είναι αρκετά κοντά, εκεί που πρέπει να είναι, χρειάζεται η προσπάθεια πολιτείας – πολιτών για να τηρηθούν» δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισημαίνοντας ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να περιφρουρεί τα μέτρα αυτά. «Είδα ότι κάποιοι δε φορούσαν μάσκες στον Άγιο Δημήτριο, και οι αστυνομικοί δε λέγανε τίποτε στη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Reader.gr