Δίκη Χ.Α: Συνεχίζει να επιμένει για τις αναστολές η εισαγγελέας

H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικόνομου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητώντας τον λόγο σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Λεπενιώτη για τις αναστολές των ποινών.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

«Δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε το δικαστήριο, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Είναι προφανές ότι ισχύει το βούλευμα ότι ο κατηγορούμενος (ο Λαγός) δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Συνεπώς ποια παραπλάνηση υπήρξε στο δικαστήριο σας από την Εισαγγελέα της έδρας όταν δυο συμβούλια έκριναν ότι δεν υπήρξε παραβίαση όρων;

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν τη δεοντολογία. Καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της.

Τέλος, ο Ιωάννης Λαγός έχει θέσει τον εαυτό του σε διάθεση των αρχών εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του.»

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση εγγράφου με βάση το οποίο προκύπτει η έκδοση βουλεύματος σχετικά με τον ευρωβουλευτή Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα. Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Πηγή: In.gr

Advertisements