Δήμος Αθηναίων: Τα μέτρα για την οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις

Ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να στηρίξει τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις με μια σειρά μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη.

Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Στα συγκεκριμένα μέτρα εντάσσονται οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία.

Συγκεκριμένα:

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)

Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων(5%)

Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων(0.5%)

Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid- 19.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη την αναστολή μέχρι και 30/04/2021 της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του COVID-19.

Παράλληλα, μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί.

Στην καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020) κ.α.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements