Γεραπετρίτης: Η απόφαση για καθολικό lockdown θα ήταν άστοχη

Για ενίσχυση του ΕΣΥ το τελευταίο 15μηνο με τρόπο που δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δεν απέκλεισε το καθολικό lockdown αν αυτό απαιτηθεί, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι γίνεται προσπάθεια για κρατηθεί όρθια η κοινωνία και η αγορά όσο δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση που να απαιτεί καθολική απαγόρευση.

Ξεκαθάρισε ότι μια απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν «εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους»: αναλυτικά, «θα οδηγούσε σε μαρασμό της οικονομίας», υπάρχουν ακόμη «σοβαρότατες δευτερογενείς συνέπειες που δεν μπορούμε άμεσα να τις μετρήσουμε», όπως οι ψυχολογικές που σχετίζονται με τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ιδίως στις νεότερες ηλικίες.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα, με τις σχετικώς λίγες ΜΕΘ, αντέχει απολύτως, ενώ τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «έχει ενισχυθεί το τελευταίο 15μηνο με έναν τρόπο που δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση».

«Στην Ελλάδα υπήρχε ανέκαθεν ένα αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο έχει ενισχυθεί το τελευταίο 15μηνο με έναν τρόπο που δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση. Έχουν προσληφθεί 7.000 νοσηλευτές και γιατροί που εντάχθηκαν αμέσως», δήλωσε.

Όπως εξήγησε, σήμερα έχουμε κάτι παραπάνω από 300 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που είναι αφιερωμένες στην COVID-19 και υπάρχει η δυνατότητα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί από τις ΜΕΘ άλλων χρήσεων. Γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ, «από τις 557 που παραλάβαμε, σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 1.000». Διευκρίνισε δε, ότι η αναβολή χειρουργείων αφορά μόνο σε χρόνια προβλήματα υγείας και σε περιπτώσεις που επιδέχονται αναβολή.

Στην ερώτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπογράμμισε τη «μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθεί ο στόλος, ιδίως των λεωφορείων. Δεν ήταν εύκολο ούτε για την Αθήνα ούτε για τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε δυστυχώς έναν γερασμένο στόλο, ο οποίος είχε εν πολλοίς αφεθεί να βρίσκεται σε παρακμή».

Και συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης:

«Έχει ήδη γίνει μια μεγάλη παραγγελία λεωφορείων, και μάλιστα οικολογικών, τα οποία μεσοπρόθεσμα θα ενισχύσουν το στόλο. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 λεωφορεία ΚΤΕΛ έχουν βρεθεί στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, η κυκλοφορία των οποίων συνέβαλε στη συρρίκνωση της περιμέτρου μέσα στην οποία κινούνται οι αστικές συγκοινωνίες, κι ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα διατεθούν συνολικά πάνω από 200 λεωφορεία. Όλα αυτά συντελούν «την πολύ σημαντική ελάττωση του χρόνου αναμονής. Πάντως, «σε ώρες αιχμής δεν γίνεται να έχουμε άπειρο αριθμό συρμών και λεωφορείων», αναγνώρισε.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements