Γεννηματά: ”Αυτό το lockdown δείχνει κυβερνητική αποτυχία”

«Από το “βλέποντας και κάνοντας”, σήμερα πήγαμε στο “δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει”» ανέφερε στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Κυβερνητική αποτυχία» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο ολικό lockdown στη χώρα από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σε δήλωσή της, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη νέα αυτή δοκιμασία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορονοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα» επισήμανε, επικρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη για «αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς που καλύπτει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες».

Όπως σχολιάζει, «από το “βλέποντας και κάνοντας”, σήμερα πήγαμε στο ‘δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει”».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικρίνει την κυβέρνηση για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε, το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, τα περιορισμένα τεστ, την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης, της χρεώνει καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία και αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας.

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία, χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Από τη μια η ενίσχυση του ΕΣΥ και από την άλλη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια» υπογράμμισε.

Επίσης επεσήμανε πως το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι και μια γενναία αυτοκριτική αλλά δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements