Αρκουμανέας: Πιθανό να δούμε και σήμερα 2000 κρούσματα

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προειδοποίησε πως σήμερα ίσως δούμε ξανά πάνω από 2.000 κρούσματα κορονοϊού.

Οι μετακινήσεις είναι ο κύριος λόγος για τη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στον σχεδιασμό για μαζικά rapid tests θα περιλαμβάνονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ο κ. Αρκουμανέας επανέλαβε πως ανεξάρτητα από το τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Έκανε γνωστό επίσης πως στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ενώ γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες «, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements