Ανησυχία ΠΟΕΔΗΝ: ”Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ”

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», λόγω πληρότητας, νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό σε φορεία. «Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθ’ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στα τρία νοσοκομεία Παίδων νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα 12 παιδιά. «Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς να γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ, είναι πολύ επικίνδυνο» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και εκφράζει τα συλλυπητήρια της Ομοσπονδίας στην οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τιτάνια η προσπάθεια των συναδέλφων στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” από 18/2 να το κρατήσουν στη ζωή».

Ταυτόχρονα, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. «Δύο χθες πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και εκτιμά ότι «στην Αττική θα έχουμε υψηλότατο ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ».

Μέχρι τις 11:00 σήμερα, Τρίτη (09/03/2021), διασωληνεμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους: 1 ασθενής στο «Αμαλία Φλέμιγκ», 4 στο Σισμανόγλειο, 4 στο «Γεννηματάς», 1 στο «Λαϊκό».

Advertisements