Ανατροπή στην Τζόρτζια: Μπροστά ο Μπάιντεν – Μάχη στήθος με στήθος

Τρεις ημέρες από το κλείσιμο των καλπών στις ΗΠΑ και ενώ διεξάγεται μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, ο δεύτερος κατάφερε να περάσει μπροστά στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής είναι πιθανό να φέρει τη νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν από εκεί που δεν το περίμενε.

Η πολιτεία της Τζόρτζια έγινε «μπλε» με τον Μπάιντεν να βρίσκεται σχεδόν 1.000 ψήφους μπροστά από τον Τραμπ.

Η ανατροπή αυτή αλλάζει το χρονικό όριο κατά το οποίο μπορεί να γνωρίζουμε τον νικητή των εκλογών καθώς εάν «κλείσει» η καταμέτρηση εκεί τότε η νίκη «κλειδώνει» στον Μπάιντεν.

Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται μια νίκη στη Νεβάδα απαραίτητα για τον Μπάιντεν, μια πολιτεία όπου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η καταμέτρηση θα τελειώσει την Τρίτη.

Η μάχη συνεχίζεται σε Πολιτείες-κλειδιά, με τον Μπάιντεν να χρειάζεται μία νίκη για να αναδειχθεί ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά στην Πενσυλβάνια και την Τζόρτζια, ενώ διατηρεί το προβάδισμά του στη Νεβάδα, που μπορεί να τον αναδείξει νικητή.

Ο Τραμπ διατηρεί τους υψηλούς τόνους, επιμένοντας στις κατηγορίες περί νοθείας και επαναφέροντας το σενάριο της προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, το κλίμα στη χώρα είναι ιδιαιτέρως πολωμένο με οπαδούς και των δύο πλευρών να προχωρούν σε διαμαρτυρίες.

Να υπενθυμιστεί πως επόμενος Πρόεδρος θα αναδειχθεί όποιος φτάσει τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements