Αναβάλλεται η συζήτηση Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή για τα ΜΜΜ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό για τα ΜΜΜ, σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την αναβολή της συζήτησης έκαναν γνωστή πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lock down που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ερώτησή του με θέμα «Η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα ΜΜΜ εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι οι συγκοινωνίες δεν έχουν ενισχυθεί και δεν έχουν καν σχέδιο ενίσχυσης και λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «έστω και τώρα, μετά από περισσότερο από οκτώ μήνες αδράνειας, να μας ενημερώσετε για το πότε επιτέλους θα εκπονήσετε και θα υλοποιήσετε και με τι περιεχόμενο ένα σχέδιο άμεσης, ουσιαστικής ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού των πολιτών».

Πηγή: Sputnik.gr

Advertisements