Αιτωλοακαρνανία: Ασφυξία στο νοσοκομείο Αγρινίου – Σκέψεις για διακομιδές ασθενών με κορονοϊό σε άλλους νομούς

Καλπάζει στην Αιτωλοακαρνανία κορονοϊός και από την Κυριακή έγινε γνωστό ότι γέμισε η κλινική covid του νοσοκομείου Αγρινίου αφού οι νοσηλείες είχαν φθάσει τις 45, που ήταν και το όριο.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου τα νέα από το νοσοκομείο Αγρινίου είναι ακόμη χειρότερα αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο νέοι ασθενείς με κορονοϊό προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες με αποτέλεσμα ο αριθμός πλέον να ξεπερνά το όριο και να αγγίζει τις 47, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι γεμάτο από ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό, οι διακομιδές εντός Αιτωλοακαρνανίας είναι αδύνατες.

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως γράφει το karvasaras.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο για διακομιδές ασθενών με κορονοϊό στα Ιωάννινα όμως ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι παροχές οξυγόνου στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου που λειτουργεί εξ ολοκλήρου για περιστατικά covid, δεν επαρκούν για όλους τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό. Όπως είχε γίνει γνωστό άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου υπήρχε η δυνατότητα για αύξηση στα 65 κρεβάτια, είχε αποφασιστεί να μην ξεπεράσουν τις 45 οι κλίνες covid, καθώς τόσες είναι οι αξιοποιήσιμες ροές οξυγόνου για ασθενείς.

Ως αποτέλεσμα, με τις διακομιδές εντός νομού να μην είναι δυνατές και την ανάγκη που παρουσιάστηκε για νοσηλεία δύο ακόμη ασθενών, αποφασίστηκε να γίνει χρήση ενός εκ των τριών διαδρόμων της παθολογικής κλινικής στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα αυτού που βρίσκεται δίπλα από την καρδιολογική κλινική. Για να γίνει αυτό ουσιαστικά συμπιέστηκε ολόκληρη η λειτουργία του νοσοκομείου αφού ασθενείς από τον δεύτερο όροφο μεταφέρθηκαν ακόμη και στον πρώτο, ενώ ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στον ίδιο όροφο, έστω και αν βρίσκονται σε διαφορετικούς θαλάμους, με ασθενείς που δεν νοσούν με covid.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Αγρινίου, συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στις εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων του νοσοκομείου. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη με τους ιατρούς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ για ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με γενικούς ιατρούς, ώστε οι παθολόγοι να απασχοληθούν αποκλειστικά με τις νοσηλείες κορονοϊού καθώς οι ανάγκες είναι εμφανώς αυξημένες.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε «τεντωμένο σχοινί» και σύμφωνα με έμπειρους ιατρούς, δεν αποκλείεται να μην έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του προβλήματος.

 

Advertisements